Vraag en antwoord

V: Kan ik als koper vooraf een partij gaan bekijken?

A: Het is mogelijk voor kopers om de monsters van partijen te bekijken die op de marktplaats bij Aanbod weergegeven worden. Neem hiervoor contact op met Uienhandel.com 0320-269524

V: Als er door de verkoper is ingevuld "hele box" en de hoeveelheid blijkt bij aflevering af te wijken, hoe werkt dat dan?

A: Het is de bedoeling dat de verkoper zo goed mogelijk inschat wat de werkelijke tonnages zijn bij een hele box. Bij afwijkingen is de koper echter verplicht de hele box af te nemen en de verkoper verplicht de hele box te leveren.

V: Kan een verkoper ook een bod wat ruim lager is dan de vraagprijs accepteren?

A: Uiteraard is dat mogelijk. Soms vragen marktomstandigheden om snel schakelen. Het is wel verstandig om marktontwikkelingen in de gaten te houden. Een te hoge vraagprijs wekt soms de indruk dat u als verkoper eigenlijk de partij nog niet kwijt wil. Andersom staat het een koper vrij om een veel lager bod uit te brengen. Dit is anoniem.

V: Als er iets mis gaat in de afwikkeling van de transactie, kan ik dit verhalen op Uienhandel.com?

A: Nee, dat is niet mogelijk. Uienhandel.com levert slechts de dienst van het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Uiteraard hebben wij wel graag dat u meld wat er is misgegaan en wat hiervan volgens u de reden is. Graag met vermelding van het Transactienummer. U kunt ook terecht bij onafhankelijke externe deskundigen. Zie hiervoor de pagina Klachten.

V: Kan ik ook schil uien aanbieden?

A: Ja, dat is mogelijk. De kwaliteit van de uien op basis van de beoordeling is zichtbaar op de Marktplaats. In principe kan iedere kwaliteit aangeboden worden.

V: Mag ik als koper de aangekochte partijen ook weer te koop aanbieden?

A: Ja, dat is toegestaan en mogelijk in het platform.

V: Wat gebeurd er als een koper de vraagprijs biedt?

A: Dan komt direct de transactie tot stand en wordt de partij uit het aanbod gehaald.

V: Kan een vraagprijs ook overboden worden?

A: Ja dat kan, maar dit is niet logisch, als de vraagprijs namelijk geboden wordt dan komt de transactie automatisch tot stand en is bieden op die partij daarna niet meer mogelijk.