Beste teler,

Het nieuwe seizoen komt er weer aan. Inmiddels worden de eerste percelen gezaaid en moeten we weer afwachten wat de uienmarkt ons gaat brengen.

De afgelopen jaren kenmerkte de uienmarkt zich door goede, maar ook sterk fluctuerende prijzen. In het seizoen 2021-2022 werden er nog zaken gedaan voor €6,- af land en in het afgelopen seizoen (2022-2023) werden records gebroken met transacties van €100,-.

Gooit u altijd 6 met de dobbelsteen? Waarschijnlijk niet. Het wordt steeds lastiger om de markt in te schatten terwijl de risico's in de teelt alleen maar toenemen. Heeft u er wel eens over nagedacht om uw uien (deels) in een pool te doen? De laatste jaren zien we het aantal pools afnemen, terwijl een pool, juist nu, voor toegevoegde waarde kan zorgen voor u als teler. Daarom start Uienhandel.com met 3 nieuwe afzetpools. Deze afzetpools zijn gemaakt voor verschillende typen telers en sluiten aan bij uw afzetstrategie en afzetmoment:

  1. Uienhandel Pool af land: Deze pool zorgt ervoor dat uw uien af land worden afgezet. Daarmee bent u verzekerd van afzet. De pool streeft naar een (boven)gemiddelde prijs in de af land periode.
  2. Uienhandel Pool kort bewaren: Deze pool richt zich op de verkoop van uien in de periode september t/m december. Dit is vaak de periode met kansen in de markt. Deze zijn echter lastig te voorspellen. Met deze pool zoeken we naar kansen bij meerdere afnemers, ook buitenlandse, om te komen tot een (boven)gemiddelde prijs in de periode.
  3. Uienhandel Pool lang bewaren: Deze pool richt zich op de langbewaarder. In de periode januari t/m juni zorgen wij voor de afzet bij de, op dat moment, best passende afnemer. Hiermee kunt u wellicht profiteren van hogere prijzen aan het begin of het einde van het bewaarseizoen.

De voordelen van deelname aan een Uienhandel Pool:

Heeft u interesse om (een deel) van uw uien via het Uienhandel Pool Systeem af te zetten? Meld u hier aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt ons ook telefonisch bereiken via 0320-269524

Is uienteelt uw doel, kom dan bij de Uienhandel pool